Att inte våga välja

För ett par veckor sedan så öppningstalade jag på Emax i Örebro.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZOBQVD3RQ8E

Efteråt hade jag många härliga diskussioner med de underbara deltagarna där. Efter ett par samtal upptäckte jag en vanlig trend:

”Jag har massor av bra idéer som jag vill ta tag i, men jag vet inte riktigt vad jag vill, så jag skall plugga företagsekonomi i höst”

Vänta här… Man har altså för många roliga saker att välja på, så i stället väljer man något tråkigt. Jag tror detta grundar sig i vår idéfixering, att man skall sitta på sin kammare och uppfinna Google, annars får man inte vara entreprenör.

Det borde heta entrepregör. Det går inte ut på att förutspå, utan att våga gå ut och testa.

Det bästa sättet att kolla om en idé är bra är genom att genomföra den. Det bästa sättet att ta reda på vad du vill är att börja göra det. Att plugga företagsekonomi kommer inte att hjälpa dig alls i ditt sökande efter ”vad du skall bli när du bli stor”.
Våga söka de du drömmer om.
Våga uppfinna din egen verklighet.
Våga göra det nu.

/ Gustaf