Talks

Talks and courses by Gustaf Josefsson.

Gustaf has inspired me many times during the years by his incredible knowledge both in entrepreneurship, politics and business. Thanks to him I want to learn more about the world!” – Viktor Nord, CEO at Sverige-Norge

Having lived a couple of years in US, Gustaf is as fluent on stage in English as in Swedish, but the descriptions below is in Swedish. Shoot an email for more info.

Föreläsningar

”Google får 100 miljarder sökningar varje dag. Vad betyder det för samhället att så många frågor får svar?”

Den ökade tillgängligheten till information, kommunikation, produktion och distribution har öppnat upp marknader. Det är idag möjligt för allt fler människor att delta i vår samhällsbyggnad. Den optimala ”arbetaren” ska vara initiativrik, självgående, kreativ och flexibel. Samtidigt utvecklas och förändras marknaden med nya innovationer varje dag. Hur skall vi som människor hitta vår plats i detta virrvarr av nya prylar, idéer och trender? Vilka förändringar kommer att påverka dig och ditt företag de närmaste åren? I Sverige har det redan rullat självstyrande långtradare på våra motorvägar. Kina är i full färd med att ersätta ”dyra” arbetare med maskiner. Europeiska kommissionen investerar 1,3 miljarder euro i artificiell intelligens. 90 procent av all data som existerar har skapats de senaste två åren. Det går fort. Mycket fort.

Gustaf parar ihop en analytisk och vetenskaplig världsbeskrivning med en varm och personlig närhet. Intelligent, energifyllt, filosofiskt och passionerat – en berg-och-dalbana av medryckande berättelser och spännande insikter.

Gustaf har en bred kompetens med studier inom bland annat kognitionsvetenskap, biomedicin, psykologi, juridik och ekonomi. Han startade sitt första företag vid 19 års ålder och har sedan dess arbetat med systemutveckling, event, politik, teater och onlinemarknadsföring. Hans senaste projekt inkluderar vikingaskepp i öknen och flygande robotar som dansar klassisk balett. Som van föreläsare skräddarsyr han sina presentationer till just ditt evenemang, bransch eller företag.

Konferencier / Moderator / Debattör

Gustaf är konferencier för TEDxStockholm, har modererat och suttit i en mängd paneler och debatterat diverse sakfrågor i tv. Hans förmåga att improvisera föreläsningar och binda ihop en stor mängd kunskap från olika brancher och discipliner gör att han snabbt kan bygga en röd tråd i vad som händer på scen och till detta fylla på med nya synsätt och slutsatser. Gustaf är politiskt och religiöst obunden, men har åsikter om det mesta!

Ämnesförslag:

 • Tekniken som drivkraft – Är det verkligen vi som sitter vid ratten?
 • Vad är målet? – En filosofisk berättelse om tekniken, samhället och mänsklighetens framtid.
 • Innovationsstrategi – om företagande i en föränderlig värld.
 • Framtidens Ledarskap – om drivkraft, kreativitet och entreprenöriella organisationer.
 • Generationsskiften – om 80-talister och sökandet efter mening.
 • Burning Man – berättelser från världens största deltagarfestival.

Fakta:

 • B. Sc. Psychology, Illinois Institute of Technology, Chicago.
 • Ytterligare studier inom bl.a. artificiell intelligens, biomedicin och ekonomi.
 • Grundare av Entreprenörsjakten, Idépedia, Riksdagsrösten och NXTG.
 • Tidigare ordförande i Företagarnas Innovationskommission och Young Entrepreneurs of Sweden.
 • Konferencier och kurator, TEDxStockholm.
 • En av Sveriges “mäktigaste entreprenörer under 30” enl. Entreprenör 24.
 • Erfaren föreläsare på både svenska och engelska.